Hania

Hania on upea satamakaupunki Kreetan pohjoisessa osassa. Hania on eloisa kohde, jossa monet suomalaiset lomailevat vuosittain. Hania tunnetaan myös nimellä Chania mutta Hania on vakiintuneempi Suomessa. Hania on Kreetan saaren toiseksi suurin kaupunki, jossa on asukkaita lähes 60 000.

Matkatoimistoilta ostetut pakettimatkat ovat usein Suomen lisäksi myös muista pohjoismaista suunnattu juuri Haniaan. Löydät paljon erilaisia kahviloita, ravintoloita sekä yöelämää lomaltasi Kreetalla. Vanhakaupunki sijaitsee sataman lähellä, jossa on kreikkalaista käsityötä ja erilaisia shoppailuun innostuneille suunnattuja kauppoja. Mahdollista on myös retkeillä ja nauttia rannoista, jotka ovat noin kilometrin päässä.

Huhtikuusta-Lokakuuhun on lämmintä, kuivaa ja taivas on lähes päivittäin pilvetön. Kuumat ja kuivat ilmat eivät ole liian tuskallisia koska päivät ovat sopivan tuulisia. Talvet ovat viileämpi ja ilmankosteus on suurempi.

Jos haluat nauttia muustakin kuin yökerhoista, jotka on suunnattu turisteille niin ei ole suositeltavaa pysyä koko lomaa Hanialla. Kannattaa kiertää myös Kreetan pienempiä kyliä, joissa pystyt kokemaan aitoa Kreetalaista tunnelmaa.

Majoitukseen löytyy paljon eri vaihtoehtoja. Halvimmat huoneet löytyvät hostelleista, vierasmajoista, guest houseista mutta vaativammillekin turisteille on houkuttelevia vaihtoehtoja.