Heraklion

Heraklion on Kreetan saaren pääkaupunki. Museo Heraklionissa on yksi Kreikan parhaista museoista, jossa on kreetalaista taidetta minoalaiselta aikakaudelta. Heraklionin museo sai alkunsa jo vuotena 1883 yksinkertaisista antiikeista. Muutamia maanjäristyksiäkin Heraklionin museo on joutunut kokemaan historiansa varrella mutta on selvinnyt niistä kaikista. Heraklionista löydät myös hienoja ortodoksisia kirkkoja sekä hyvin säilyneen venetsialaisen seinämän.

Heraklion (tunnetaan myös Herakleion, Iraklio ja Irakleion nimillä) on Kreetan pääkaupunki, jossa on asukkaita noin 160 000. Heraklion on moderni kaupunki, jossa on paljon liiikennettä kaiken historiallisuuden lisäksi. Kreetalla ollaan alettu kiinnittämään entistä enemmän huomiota siihen, että kaupungin rikas kulttuurinen perimä säilyy ennallaan.

Välimeren ilmasto Kreetalla on koettavissa matkustaessa Heraklioniin. Kesät ovat kuumia, aurinko paistaa ja ilma on suhteellisen kuivaa. Heraklionissa on kuitenkin sopivan tuulista, joten lämmin ilma ei tukahduta liikaa meitä suomalaisia. Talvet Heraklionissa on viileämpiä, jolloin ei vettäkään juuri sada.

Heraklion sijaitsee Kreetan saaren keskiosassa, jonne pääset helposti kaikkialta Kreetan saarelta. Heraklionissa sijaitsee myös Kreetan lentokenttä sekä satama, josta suunnataan muihin Kreetan kohteisiin.

Kreetalle Heraklionin lentokentälle on säännöllisiä lentoja Kreikan pääkaupungista Ateenasta mutta myös muualta on löydettävissä lentoja Heraklionin lentokentälle Kreetaan.

Heraklionin lentokentälle saapuessa pystyt matkustamaan busseilla ympäri Kreetan saarta. Bussien hinnat ovat kohtuulliset suomalaisiin hintoihin verrattuna. Bussien laatu Heraklionissa ja Kreetan saarella täyttää suomalaisten kriteerit ilmastointeineen ja turvallisuuden puolesta. Bussiasemia Kreetalla on kaksi toinen on lähellä satamaa ja toinen sijaitsee läntisessä osassa vanhaa kaupunkia.

Jos et halua käyttää lentokonetta Heraklioniin saapuessa niin on myös mahdollista saapua laivalla Ateenasta. Laivayhtiöitä, jotka mahdollistavat Heraklioniin saapumisen ovat Anek Lines, Superfast Ferries, G.A Ferries ja Minoan Lines. Kesäisin laivoja lähtee useammin kuin talvisin.

Heraklionin sisällä on mahdollista matkustaa bussilla, joiden hinnat ovat 1.3€ matkalta henkilöä kohden. Bussit pysähtyvät pysäkeillä kun heilutat kättäsi.. Samalla tavalla kuin Suomessakin. Linja 1 kuljettaa sinut lentokentälle ja linja 2 kuljettaa sinut Knossokselle. Bussipysäkeillä ei ole enempää infoa linjoista vaan sinun tarvitsee selvittää linjat itse.

Knossoksen palatsi, Koules, Loggia, Venetsialaiset seinämät, Morosinin lähde, Leijonan aukio, Pyhän Minaksen katedraali sekä muut kirkot ovat yleisiä nähtävyyksiä Heraklionissa.

Monet suomalaiset nauttivat myös hevosella ratsastamiseta Karterosin rannalla, joka sijaitsee muutamien kilometrien päässä Heraklionista. Heraklionin kesäfestivaalit järjestetään vuosittain kesäkuusta-syyskuuhun.

Amoudara on kolmisen kilometriä pitkä hiekkaranta, jonka ympäriltä löydät paljon baareja, hotelleja sekä erilaisia kahviloita. Amoudarasta on myös löydettävissä elokuvateatteri sekä perinteinen kreikkalainen teatteri.

Vuorikiipeilyä on myös mahdollista harrastaa Heraklionissa eikä omat varusteet ole välttämättömyys.

Ostokset onnistuvat parhaiten Heraklionin markkinoilla Meidanin alueella.

Herkullista kreikkalaista ruokaa on löydettävissä kaikkialta kohtuullisin hinnoin. Raki on tunnettu juoma, joka utnnetaan myös nimellä Tsikoudia. Raki on erittäin vahvaa alkoholia, joten se kirpaisee enemmän kuin raakana juotu kossu. Rakia tarjoillaan yleensä jälkiruuan yhteydessä seurana muutamat hedelmät. Kreetalaista viimiä on myös tarjolla ravintoloissa.

Jos olet valmis majoittumaan hostelleihin eli vierasmajoihin niin halvimmat majoitukset ovat järjestettävissä jopa 10 euroon yöltä esimerkiksi Heraklio Youth Hostellissa. Kalleimmat ja laadukkaimmat huoneet ovat Aquila Atlantis Hotellissa, jossa yö maksaa korkeimmillaan jopa lähemmäs 400 euroa. Tavallasia hotelleja saa kahdelle henkilölle noin 50 euron päivähintaan.

Heraklion on turvallinen kohde, jossa ei tarvitse pelätä noudattamalla tavallista varovaisuutta.