Kreeta ruoka

Kreetalainen ruokavalio on erittäin terveellinen. Kreetalaiset syövät viljatuotteita, oliiviöljyä, vihanneksia sekä viiniä ja rypäleitä. Energian lähteinä ovat pääasiassa pasta sekä leipä. Leivät ovat usein tehty kokojyvävehnästä eikä nopeista hiilihydraateista, joita niin paljon haukutaan jatkuvasti kaikkialla.

Eläinrasvaa ei juurikaan kreetalaisten ruokavaliossa ole vaan rasvat tulevat terveellisesti oliiviöljystä ja kalasta. Vihannekset, kasvikset ja hedelmät ovat erittäin tärkeässä osassa Kreetan ruokaa. Maitotuotteista tunnetaan lähinnä fetajuusto sekä jugurtti. Talvisin syödään paljon kalaa ja lihaa syödään ainoastaan ajoittain kesäisin. Kreetalaiset ovat myös tarkkoja ruuan laadusta kuten vihanneksista ja hedelmistä. Papuja käytetään myös paljon Kreetalla. Pavut ovat loistava lähde proteiinille kasvisperäisesti. Jälkiruokana syödään yleisesti tuoreita hedelmiä.

Millaisista ravintoloista Kreetalaiset pitävät? Kreetalaiset nauttivat yksinkertaisista ravintoloista, joissa on rauhallinen tunnelma. Kreetalaiset tarkistavat myös yleensä keittiön, jonka hygieenisyyden on oltava kunnossa. Lähiravintoloita ei yleisesti tarvitse suosia vaan hyvän ravintolan takia matkustetaan hieman kauemmaksikin.

Suomalaisten turistienkin on suositeltavaa välttää parhaansa mukaan ravintoloita, joissa on sisäänheittäjiä ja kaikkia turhia koristeita liian paljon. Kyseisissä ravintoloissa pääset rahoistasi helposti eroon mutta rahalle ei saa sellaista vastinetta mitä toivoisi. Kreetan ruoka on parasta yksinkertaisissa ravintoloissa, joita paikalliset itsekin suosivat.